Retningslinjer for informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker egne og tredjeparts informasjonskapsler for å gi deg en bedre opplevelse og service. Når du surfer eller bruker tjenestene våre, godtar brukeren vår bruk av informasjonskapsler. Brukeren har imidlertid mulighet til å forhindre generering av informasjonskapsler og fjerning av informasjonskapsler ved å velge det tilsvarende alternativet i nettleseren. Hvis du blokkerer bruken av informasjonskapsler i nettleseren din, er det mulig at enkelte tjenester eller funksjoner på nettstedet ikke er tilgjengelige.

Hva er en informasjonskapsel?

Informasjonskapsler er små filer som enkelte plattformer, for eksempel nettsider, kan installere på datamaskinen din. Funksjonene deres kan være svært varierte: de kan lagre surfepreferansene dine, samle inn statistisk informasjon, tillate visse tekniske funksjoner og mer. Noen ganger brukes informasjonskapsler til å lagre grunnleggende informasjon om brukerens surfevaner. I noen tilfeller kan brukere identifiseres ut fra disse opplysningene.

Hvorfor er de viktige?

Informasjonskapsler er nyttige av flere grunner. Teknisk sett gjør de at nettsidene fungerer bedre og tilpasser seg dine preferanser, for eksempel ved å lagre språket eller valutaen i landet ditt. I tillegg hjelper de de ansvarlige for nettsidene med å forbedre tjenestene sine, takket være den statistiske informasjonen de samler inn.

Hvilke informasjonskapsler bruker vi?

Tekniske informasjonskapsler: Dette er informasjonskapsler som gjør det mulig for brukeren å navigere på en nettside, plattform eller applikasjon og bruke ulike alternativer eller tjenester som finnes der, for eksempel å identifisere økten, få tilgang til deler med begrenset tilgang eller dele innhold via sosiale nettverk.

Informasjonskapsler for personalisering: Disse informasjonskapslene gjør det mulig for brukeren å få tilgang til tjenesten med noen generelle egenskaper som er forhåndsdefinert på enheten eller definert av brukeren. Dette kan for eksempel være språk, hvilken type nettleser du bruker for å få tilgang til tjenesten, valgt innholdsdesign, enhetens geografiske plassering og den regionale konfigurasjonen der tjenesten åpnes.

Informasjonskapsler for statistisk analyse: Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å kvantifisere antall besøkende og statistisk analysere hvordan brukerne bruker tjenestene våre. Takket være dette kan vi studere navigasjonen på nettstedet og dermed forbedre tilbudet av produkter eller tjenester vi tilbyr. I dette tilfellet bruker vi informasjonskapsler fra Google Analytics og Google Adwords.

Tredjeparts informasjonskapsler: Dette er de som sendes til brukerens enhet fra en datamaskin eller et domene som ikke administreres av oss, men av en annen enhet, som vil behandle dataene som er innhentet.

Hvordan konfigurere informasjonskapsler i nettleseren?

De fleste nettlesere lar brukeren konfigurere om de ønsker å akseptere informasjonskapsler og hvilke de ønsker å godta. Disse innstillingene finnes vanligvis i «alternativer» eller «Preferanser»-menyen i nettleseren din. Dette er instruksjonene for å konfigurere informasjonskapsler i hovednettleserne:

Chrome: Innstillinger -> Vis avanserte alternativer -> Personvern -> Innholdsinnstillinger

Firefox: Verktøy -> Alternativer -> Personvern -> Historikk -> Egendefinerte innstillinger

Internet Explorer: Verktøy -> Alternativer for Internett -> Personvern -> Konfigurasjon

Safari: Innstillinger -> Sikkerhet

Hvis bruken av informasjonskapsler er blokkert i nettleseren din, er det mulig at enkelte tjenester eller funksjoner på nettstedet ikke vil være tilgjengelige.

 

 

Navn Leverandør Type Utløper
JSESSIONID
Beskrivelse: Denne informasjonskapselen lar deg lagre en unik identifikator per økt som det er mulig å koble til nødvendige data for å aktivere navigasjon på gang.
Nettside HTTP Økt
COOKIE_SUPPORT
Beskrivelse: Denne informasjonskapselen sjekker om informasjonskapsler er aktivert av nettleseren.
Nettside HTTP Ett år
GUEST_LANGUAGE_ID
Beskrivelse: Lagrer koden for språket du surfer på.
Nettside HTTP Ett år
TOTOP_DEVICE
Beskrivelse: Brukes til å gjenkjenne enheten som brukeren kobler til for å besøke nettstedet. Denne informasjonskapselen er gyldig i én måned. En enhet inneholder nettleserinformasjon (versjon og navn), operativsystem og skjermstørrelse på enheten.
Nettside HTTP En måned
TOTOP_CAMPAIGN
Beskrivelse: Lagrer identifikatoren til en bestemt salgskampanje.
Nettside HTTP En dag
TOTOP_VISIT
Beskrivelse: Brukes til å registrere et besøk. Hver gang du logger på nettleseren legger vi til denne informasjonskapselen, så gyldigheten av den er kun under nettleserøkten.
Nettside HTTP Økt
LFR_SESSION_STATE_Beskrivelse: Navigasjonsstatus for å tillate bruk av nettleserens frem/tilbake-knapp.
Nettside HTTP Økt
PLL_LANGUAGE
Beskrivelse: Brukes til å huske språket som er valgt av brukeren når du kommer tilbake for å besøke nettstedet
Nettside HTTP Ett år
PHPSESSID
Beskrivelse: gjør det mulig for nettstedene å lagre serialiserte tilstandsdata per økt. Hver gang du logger på nettleseren legger vi til denne informasjonskapselen, så gyldigheten av den er kun under nettleserøkten.
Nettside
HTTP Økt
_FBP
Beskrivelse: Bidra til å levere vår annonsering til folk som allerede har besøkt nettstedet vårt når de er på Facebook eller en digital plattform drevet av Facebook Advertising.
Facebook HTTP Tre måneder

 

Created by Grande Experiences